King’s Blue honey

Ondersteuning van vochtige stralen, slechte witte lijn en verzachtend bij een ruwe en schrale huid

Lotion op basis van honing en plantenextracten voor de ondersteuning of preventie van natte stralen en dieper gelegen hoefproblemen. De unieke samenstelling heeft een krachtige werking. Zorgt voor een beschermende barrière zonder het gezonde weefsel aan te tasten. Kan ook gebruikt worden voor het verzorgen van kleine huid beschadigingen.

Gebruik

De zool van de hoef en de straal grondig reinigen en drogen. Alle vuil (inclusief loshangende aangetaste delen) verwijderen. King’s Blue Honey goed schudden en met behulp van de tuitdop gericht aanbrengen op de straal en/of aangetaste delen. Eventueel ook de rest van de hoefzool eenmalig behandelen. Door de bijzondere samenstelling dringt King’s Blue Honey  gemakkelijk in spleten en groeven van de hoef en legt er een barriére die de hoef gezond helpt houden.

Om de 2 dagen herhalen bij acute aandoeningen.  

Wekelijks gebruiken ter preventie van aandoeningen bij natte ondergronden. Tweewekelijks bij droge ondergronden.

Opgelet 

  • Uitsluitend uitwendig gebruiken
  • King’s Blue Honey is geen geneesmiddel
  • Goed sluiten na gebruik
  • Bewaren op een droge frisse plaats
  • Buiten bereik van kinderen houden
  • Zorg voor een goed uitgebalanceerde voeding voor de ontwikkeling van sterke hoeven

Een aantal ingrediënten uitgelegd:

Demiwater

Gedemineraliseerd water of demiwater is water vrij van minerale zouten en chloor. 

Propyleenglycol

Ook 1,2-propaandiol PG of MPG genoemd wordt in cosmetische producten vaak gebruikt als oplosmiddel of drager van andere bestanddelen. Heeft door de verlaging van de ‘wateractiviteit’ van het product ook een licht conserverende werking.

Honing

De belangrijkste medicinale eigenschap van honing is dat ze als natuurlijk antibioticum werkt. Niet alleen virussen maar ook bacteriën en schimmels kunnen worden bestreden met honing. Dat was al langer bekend want in de traditionele geneeskunde werd honing op wonden gesmeerd om infecties te voorkomen. De atleten op de olympische spelen uit de Griekse oudheid gebruikten al honing om wonden sneller en zonder infectiegevaar te laten genezen. Honing wordt nog steeds als desinfecterend middel gebruikt, zelfs in ziekenhuizen.  De honing in dit product is afkomstig van een plaatselijke imker en gegarandeerd 100% natuurlijk zonder toevoegingen of verhittingen.

Tinctuur Hamamelis virginiana

De schors en bladeren van Hamamelis virginiana, of Toverhazelaar, zijn gekend om hun hoge gehalte aan tannines en de daarmee verboden adstringerende werking. Daardoor zorgen ze ervoor dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om beschadigd weefsel verder binnen te dringen en te infecteren.

Tinctuur Tabebuia impetiginosa

Tabebuia impetiginosa, ook Pau d’Arco of Lapacho genoemd, is een boom die van nature in Zuid-Amerika voorkomt. De binnenste schors van deze boom wordt veel gebruikt in de natuurgeneeswijze en de traditionele volksgeneeskunde. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat extracten op basis van “immuunbast” antibiotisch, antiparasitair, antibacterieel, antifungaal, antiviraal, ontstekingsremmend en immuunstimulerend werken. Die werking is te danken aan de aanwezigheid van enkele belangrijke werkzame inhoudsstoffen waaronder naftaquinonen (lapacholderivaten) en flavonoïden. Samen met de andere actieve inhoudsstoffen hebben deze bovendien een antioxidante werking en gaan ze de ontstekingsbevorderende werking van histamine tegen.

Tinctuur Filipendula ulmaria

Filipendula ulmaria of Moerasspirea is een plant die van nature voorkomt op vochtige gronden.  De bloeiende bovengrondse delen bevatten salicylaten (o.a. salicylaldehyde en methylsalicylaat) die pijnstillend en ontstekingsremmend werken. De gekende aspirine (met als hoofdbestanddeel salicylzuur) is een synthetisch derivaat van deze salicylaten. De combinatie met de aanwezige fenolglucosiden, flavonoïden en tannines geeft volgens enkele wetenschappelijke studies een antimicrobiële werking die doeltreffend blijkt te zijn tegen verschillende bacteriën en schimmels. Bovendien zouden extracten van Moerasspirea een ondersteunende invloed hebben op het bindweefsel.
 

Tinctuur Salix alba

Een tinctuur op basis van de schors van enkele leden uit de wilgenfamilie is gekend voor de aanwezigheid van fenolische salicylaten (salicine) en heeft daardoor een ontstekingsremmende en pijnstillende werking.  De combinatie met de aanwezige flavonoïden en tannines zou net zoals bij moerasspirea een antimicrobieel effect kunnen hebben.

Tinctuur Calendula officinalis

Tinctuur van de bloemblaadjes van Calendula officinalis, beter bekend als goudsbloem, één van de meest gebruikte kruiden bij huidaandoeningen. De diverse actieve bestanddelen zijn verzachtend, ontsmettend, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Ze bestrijden bacteriën en bevorderen de wondheling.

Tinctuur Centella asiatica

Tinctuur van de bovengrondse plantendelen van Centellia asiatica, ook gekend als Aziatische waternavel of gotu kola. De bestanddelen zorgen voor een betere doorbloeding, werken herstellend (wondhelend) door een versterking van vaatwanden, bindweefsel en huid en stimuleren de nagelgroei.

Tinctuur Propolis

Tinctuur van propolis, een natuurlijke harsachtige substantie door de bijen gebruikt om hun leefomgeving te beschermen tegen ziektes en ongunstige klimatologische omstandigheden. Door de hoge concentraties van flavonoïden werkt het als een natuurlijk antibioticum. Propolis desinfecteert, werkt verzachtend en bevordert de weefselgroei en het herstel van de huid.

Gedenatureerde alcohol

Minimale hoeveelheid als oplosmiddel voor de etherische oliën.

Synergetisch complex van etherische oliën 

Combinatie van 4 etherische oliën die gekend zijn om hun antimicrobiële werking : Tea tree, Niaouli, Rode Tijm en Palmarosa.

Colloïdaal Zilver

Colloïdaal zilver of “nanozilver” is een vloeibare suspensie die minuscule deeltjes zilver bevat. Colloïdaal zilver wordt traditioneel beschouwd als een natuurlijk antisepticum of antibioticum. De werking zou in tegenstelling tot die van andere antibacteriële middelen eerder mechanisch van aard zijn. Bacteriën zouden door de kleine zilverdeeltjes die in het water zweven niet meer kunnen ademen en dus stikken. Vandaar het geneeskundig gebruik van zilver bij de behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden.  

Extract Arthrospira platensis

Een droog extract van de blauwgroene alg Arthrospira platensis, beter bekend als één van de spirulinasoorten. Net als andere blauwgroene algen bevat Arthrospira platensis  eiwitten, b-vitamines, vitamine E, zink, koper, mangaan, ijzer, selenium en een omega-6 vetzuur. Het blauwe pigment komt van C-phycocyanine (PC), een eiwit dat vele aminozuren bevat. Onderzoek toont aan dat C-phycocyanine rijk is aan antioxidanten. Het wordt ook in de voedingsindustrie gebruikt als natuurlijke kleurstof en wordt omwille van zijn ingrediënten beschouwd als een superfood.