Over HippoKing

HippoKing is bedacht en ontwikkeld door Hoefsmid Jorgen. Dit is dan ook de reden dat dit een .be website is.

Hoefsmid Jorgen is een natuurlijk bekapper. Hij is fier op de titel ‘hoefsmid’. Deze verwijst naar een life-changing periode in zijn leven waarbij een Ierse No-nonsense hoefsmid-mentor hem een trap onder zijn kont verkocht en tegelijkertijd alles over paarden en hoeven aanleerde. Wat in 2003 begon als een idee, werd een avontuur, werd een leven vol passie. Een leven zonder hoeven en paarden is niet meer in te beelden. Na enkele jaren beslaan bleven de hoefijzers thuis.

Hoefsmid Jorgen ziet meer heil in het natuurlijk bekappen van paarden. Paarden die blootvoets lopen: dat is de max! Al 15 jaar ben ik elke dag met hoeven bezig. Een onbeslagen hoef ziet er veel gezonder uit dan een hoef waar een hoefijzer afkomt en dat is niet toevallig. De doorbloeding en de flexibiliteit van natuurlijk bekapte hoeven zijn zoveel beter van kwaliteit!

Tijdens zijn werk als hoefsmid, kwam hij regelmatig problemen in de hoeven tegen vanuit hier heeft hij samen met Herborist Frank Hippoking ontwikkeld. Dit groeide uit tot een aantal mooie producten. Helaas werd het Jorgen allemaal teveel en besloot hij te stoppen met HippoKing.

Toen hij dit op facebook aangaf, heb ik besloten om hem hierover te berichten en zo mocht ik met trots eind 2021 de volledige lijn van Hippoking overnemen inclusief de samenwerking met Herborist Frank.

Ik ben Carolien van Santen, al van jongs af aan bezig met dieren. Dieren zitten volledig in mijn hart en bloed. Altijd wilde ik meer leren over de gezondheid van voornamelijk hond en paard. Natuurlijke producten trekken mij het meest aan. Wil je nog meer over mij weten kijk dan eens op mijn site: lekkerinjedierenvel.nl

Wat voor Jorgen ook al belangrijk was, is samenwerking. Dit vind ik ook een zeer belangrijk punt. De King’s Flex en King’s Flex Sport zijn dan ook samen met Tessa Verheyen ontwikkeld.

Tessa Verheyen studeerde af met onderscheiding in het academiejaar 2016-2017 aan de faculteit diergeneeskunde, met als specialisatie paarden. Ze is gecertificeerd in dry needling en heeft het diploma van dierfysiotherapeut met onderscheiding behaald. Om uw dier de beste zorgen te bieden volgt ze tot op heden verschillende cursussen & opleidingen in zowel binnen- als buitenland.

Ze heeft al van jongsaf aan een passie voor dieren, met een specifieke voorliefde voor paarden en honden. Deze passie is door de jaren heen verder gegroeid tot een passie van kop tot teen, van in- en uitwendig, van spier tot bot, van sportgeneeskunde tot fysiotherapie en tandheelkunde. Tijdens haar vrije momentjes kan je Tessa terugvinden in haar (moes)tuin of bij haar beestjes.

Haar doel is om dieren een zo kwalitatief mogelijk leven aan te bieden, met specifiek aangepaste behandelingen en adviezen. Uiteraard willen we liever voorkomen dan genezen, dus regelmatig uw dier laten onderzoeken en behandelen is zeker geadviseerd.

Tessa is werkzaam bij: https://debardelinde.be/

De producten van Hippoking worden allemaal nog met de hand gemaakt door Herborist Frank. Daarom kunnen wij op aanvraag ook maatwerk leveren.

Herborist Frank stelt zich voor: