King’s Wash

 King’s Wash is een verzorgende shampoo zonder sulfaten of parabenen.

King’s Wash reinigt maar schuimt niet!

Bij een eerste gebruik van een natuurlijke shampoo op basis van deze zeep kan het haar wat stijf aanvoelen. Dit tijdelijk effect verdwijnt na gewenning aan een natuurlijke shampoo. 

Gebruik

Goed schudden voor gebruik. De shampoo met een weinig water gelijkmatig aanbrengen en inmasseren. Grondig uitspoelen. 

Opgelet 

  • Uitsluitend uitwendig gebruiken
  • Vermijd contact met ogen, oren, neus en mond. In geval van contact met de ogen grondig spoelen met water.
  • King’s Wash is een verzorgend product en geen geneesmiddel
  • Goed sluiten na gebruik
  • Bewaren op een droge frisse plaats
  • Buiten bereik van kinderen houden

Een aantal ingrediënten uitgelegd:

Gedemineraliseerd water: Gedemineraliseerd water of demiwater is water vrij van minerale zouten en chloor. 

Aleppo-zeep (Olijfolie/Laurierbesolie/Water/Sodium hydroxide): Aleppo-zeep is een natuurlijke en plantaardige zeep, gemaakt volgens een traditioneel oriëntaals recept op basis van olijfolie en laurierbesolie (18%).

Deze zeep is zacht en weldadig voor de gevoelige huid en extra-verzorgend voor een beschadigde huid die weer zacht en veerkrachtig wordt. Aleppo-zeep reinigt dus grondig en heeft tegelijk een regenererende werking. Bij een eerste gebruik van een natuurlijke shampoo op basis van deze zeep kan het haar wat stijf aanvoelen. Dit tijdelijk effect wordt echter getemperd door de andere ingrediënten en verdwijnt na gewenning aan een natuurlijke shampoo. 

Cocoglucoside: Cocoglucoside, gemaakt van hernieuwbare plantaardige stoffen zoals kokosolie, maïs en suiker, is een vrij milde surfactant die door de huid goed verdragen wordt, in tegenstelling tot de commercieel vaak gebruikte sulfaten SLS en SLES.

Concentraat van Aloë vera: Concentraat op basis van de gel uit de bladeren van Aloë vera, 10 maal geconcentreerder dan de pure gel. De gel van Aloë vera is gekend voor zijn weldoende uitwerking op de huid. Werkt verkoelend en verzachtend bij irritaties en stimuleert de genezing van beschadigde huid door de bevordering van de celdeling.

Arganolie: Een plantaardige olie gewonnen uit de pitten van de vruchten die aan de arganboom, Argania spinosa, groeien. Omwille van de beperkte handmatige oogst en productie wordt argan olie ook wel vloeibaar Marokkaans goud genoemd. Door de specifieke polyfenolen en de hoge gehaltes aan squaleen en tocoferol zorgt argan olie voor een licht glanzende beschermlaag van het haar. Bovendien bevordert deze olie de natuurlijke haargroei en heeft ze een herstel bevorderend vermogen.