King’s Mijt

Dit wordt gebruikt voor de fysieke immobilisatie van teken, vlooien, luizen en mijten door het gebruik van dimethicon. 

Zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Fysieke immobilisatie van teken, vlooien, luizen en mijten door het gebruik van dimethicone. Gecombineerd met de verzorgende kracht van Aloë vera.

Gebruik

Goed schudden voor gebruik. De gel zoveel mogelijk tegen de haarrichting in verdelen over de te behandelen oppervlakte. Laten opdrogen en vervolgens uitspoelen. De haren na het uitspoelen volledig laten drogen en de behandeling een tweede maal toepassen zonder uit te spoelen. 

Herhaling is aangewezen na 7-10 dagen om de eventueel nieuw uitgekomen mijten, luizen of vlooien te bestrijden. 

Opgelet 

  • Uitsluitend uitwendig gebruiken
  • Vermijd contact met ogen, oren, neus en mond. In geval van contact met de ogen grondig spoelen met water.
  • Door het gebruik van siliconenolie kan de vacht glad worden en kan het tuig dus verschuiven.
  • King’s Mijt is geen geneesmiddel
  • Goed sluiten na gebruik
  • Bewaren op een droge frisse plaats
  • Buiten bereik van kinderen houden

Een aantal ingrediënten uitgelegd:

Gedemineraliseerd water: Gedemineraliseerd water of demiwater is water vrij van minerale zouten en chloor. 

Dimethicone: Dimethicone is een siliconenolie met een gemiddeld tot lage viscositeit. Siliconenolie trekt niet of nauwelijks in de huid en is o.a. daardoor hypoallergeen en goed bestand tegen oxidatie. Dimethicone is minder vluchtig dan cyclomethicone en daardoor langer werkzaam. Dimethicone legt een plakkend laagje rond de parasieten waardoor ze niet meer kunnen bewegen en dus ook niet meer kunnen ademen. Omdat dimethicone slecht oplost in water is een spray minder effectief dan een gel. Studies hebben uitgewezen dat bij het gebruik van een spray een grote hoeveelheid dimethicone gewoon van de haren afdruipt.

Propyleenglycol: Ook 1,2-propaandiol PG of MPG genoemd wordt in cosmetische producten vaak gebruikt als oplosmiddel of drager van andere bestanddelen. Heeft door de verlaging van de ‘wateractiviteit’ van het product ook een licht conserverende werking.

Concentraat van Aloë vera: Concentraat op basis van de gel uit de bladeren van Aloë vera, 10 maal geconcentreerder dan de pure gel. De gel van Aloë vera is gekend voor zijn weldoende uitwerking op de huid. Werkt verkoelend en verzachtend bij irritaties en stimuleert de genezing van beschadigde huid door de bevordering van de celdeling.

Complex van etherische oliën: Combinatie van 3 etherische oliën, gekend om hun insectenwerende werking : Tea-tree, Citronella en Eucalyptus.